Behöver investera i ett par vinterskor

Mina trotjänare åkte i soporna efter förra årets vintersäsong. Eller det var i år men ni förstår vad jag menar. Hade haft kängorna i tre år och de luktade inte längre bananer och vanilj om man säger så. Det var egentligen inte det största problemet med dem. Det var att öglorna där man satte fast snörningen hade smulats sönder över årens lopp och det blev allt tuffare att knyta skorna. Jag visste med mig att de skulle få hänga med ytterligare en vända om jag inte kastade dem så de fick ryka. Det är alltid lika tråkigt att säga farväl till ett par dojor som man kommit väl överens med.

De var på inget sätt optimala då de var något stora och klumpiga. Men det jag gillade med dem att det fanns inbyggda inneskor i dem. Eller rättare sagt att man kunde ta ut insidan och ha dem inomhus som inneskor om det var riktigt kallt men inte tillräckligt för att ha kängor på sig. De var i början ganska tajta att få på sig men två små klipp med saxen i varje ”innesko” och problemet var löst. De var svarta, hade rejäl sula och hade ett rött rutigt tyg på insidan. Hittar inga bilder på dem så det blev en bild från en skogspromenad som fick duga.

Sa jag att jag köpte dem billigt på rea dessutom? Det skadade inte heller.

Så nu står jag här. Prognosen säger att den första snön kommer att falla imorgon och jag har bara en uppsjö av sneakers, några walkingskor och mina finskor till min tjänst. Det håller inte. Behöver ju ett par rejäla kängor om jag ska överleva vintern i södra Norrland. Kommer inte hitta några dojor idag utan det blir väl att åka ut och tränga sig med alla andra på skobutikerna i köpcentrumet. Eller så börjar jag titta online ikväll och hoppas på leverans tidigt nästa vecka. Det skulle absolut kunna funka. Oavsett var så blir det ett par nya i alla fall.

Har ni något att rekommendera?