Dags för ett nytt badrum?

admin/ February 22, 2021
Badrumsrenovering

Jag kan inte påstå att jag egentligen är en person som bryr mig så jättemycket om hur det ser ut hemma hos mig. Jag trivs, och det är det viktigaste. Men pandemin gör konstiga saker med en. Jag funderar mer och mer på saker jag vill ändra. Nu har jag börjat känna att det nog är dags för badrumsrenovering. 

Det är dock goda tider för de företag som arbetar med badrumsrenovering i Stockholm, och inte bara där. I hela landet ökar efterfrågan på renoveringar av alla typer. SVT rapporterar om blekingebornas renoveringslust, och det ser likadant ut på många andra håll. Byggnadsarbetaren rapporterade i december 2020 att Skatteverket hade betalat ut 9,6 miljarder i ROT, vilket alltså var summan innan året slutade.  

Mina drömmars badrum

Jag har inte svårt att förstå de som börjar sukta efter nya badrum. Eftersom jag gillar sneakers har jag köpt ett par klassiska Adidas badtofflor, och ett par Nike Offline (modellen heter faktiskt så). Men man använder ju inte inneskor på samma sätt som man använder sneakers, och det finns ingen anledning att köpa flera par: det är ju ändå bara jag som ser dem. Faktum är att två par är lite overkill (men älskar man Nike så gör man). 

Jag ser mest mina tofflor när jag är på toa, det är då jag tittar ner på skorna. Och sen tittar jag upp, och tittar mig omkring. Och då tänker jag:

  • Vilket tråkigt kakel jag har på väggarna.
  • Vilken plats badkaret tar. Hade jag duschkabin istället skulle jag kanske få plats med en tvättmaskin också.
  • Plastmattan på golvet är inget kul. Och så vore det skönt med golvvärme. 

Så nu sitter jag och ritar i Sketchup, och letar inspiration på Pinterest, och funderar på hur jag vill att mitt badrum ska se ut. När jag har bilden klar för mig kanske jag berättar om det här.