Det blir mycket barfota

admin/ July 27, 2019
Barfota

Även om mitt fokus till största del hamnar på olika typer av dojor, och saker relaterade till det, så är det bara att inse att det är sommar och tiden att gå barfota. Som liten uppmanades jag gå barfota så mycket som möjligt. Att det var ett bra sätt att vara nära naturen. När jag tänker efter handlade det nog också om att spara lite pengar och inte behöva köpa ännu ett par dojor för mig och min bror att slita ut.

Nu som vuxen går jag barfota för att det är mysigt att känna gräset under fötterna. Det kan vara torrt, frodigt eller fullt av dagg. Det spelar ingen roll, alla varianter är härliga. Sanden mellan tårna, den varma asfalten eller den hårda steniga stigen tillbaka till bilen som får en att röra sig märkligt. Det hör sommaren till!

Det jag däremot märker är att jag måste smörja in mig mycket mer när jag går barfota. Eller så har det bara med sommaren, solen och många bad i både salt och sött vatten att göra. Jag vet inte exakt, det behöver jag inte heller. Så länge jag smörjer fötterna och resten av benen och kroppen varje kväll så är resultatet precis det jag önskar.