En tapet med sneakerstema

admin/ December 7, 2020
Målare Haninge

Fondväggen är kanske inte det hetaste just nu, i alla fall inte om man vill ha en enfärgad. Men det kan ändå vara ett bra sätt att göra bostaden mer personlig, med ganska små medel. Hemligheten är att inte välja en enfärgad fondvägg, utan istället sätta upp en mönstrad tapet, eller kanske rent av en fototapet på en vägg. Eftersom det bara handlar om en vägg kan man ta ut svängarna lite mer. 

Det har varit populärt med den här typen av fondväggar i barnrummen ganska länge, men i “vuxenrummen” ser man det inte lika ofta. Varför inte? kan man fråga sig. 

Jag skulle naturligtvis vilja ha en fondvägg med en fototapet med sneakersmotiv. Det finns flera sajter på nätet där man kan beställa en fototapet med sin egen bild, några av dem är:

  • Betterwalls
  • Photowall
  • Mr Perswall
  • Familjetapeter

Vem ska sätta upp tapeten?

Men det handlar inte bara om motivet. För att det ska bli bra måste man ha kunskap om hur man sätter upp den också. Jag skulle definitivt kontakta en målare för att få hjälp med det. En fototapet med måtten 375 gånger 250 cm kostar 3553 kronor på en av de här sajterna. Om man betalat så mycket, eller mer, vill man att resultatet ska bli bra. 

Jag skulle därför vända mig till en målare som är bra på tapetsering. Min kompis, som bor i Haninge, tipsade mig om en bra firma, som man hittar på https://målare-huddinge.se/malare-i-haninge/. De gör även jobb i andra delar av Söderort, så jag ska kontakta dem. 

Vilka skor jag skulle välja att ha på tapeten? Det vet jag inte än. Det finns ju många schyssta bilder på nätet, men det känns viktigt att jag inte snor nån bild och bryter mot upphovsrätten. Så lättast är kanske att jag köper en bild från Shutterstock eller nåt. Fortsättning följer.