Halkade rejält idag

admin/ October 22, 2018
Vinterdag

Idag kom dagen detta år då det straffade sig att ha sneakers på sig med relativt plana sulor. Jag promenerade från södra sidan av stan efter ett besök, skulle ta mig tilbaka till jobbet. Gick där mest i mina egna tankar och undvek vatten pölarna och de stora högarna och ihop-mosade kletiga löv. Allt för att håll mina vita sneaks i bra form och för att inte halka på löven. Det jag dock inte tänkte på var att det blir ganska rejält halt uppe på en bro från allt vatten som rinner under som det även kommer upp lite av. Ramlade som tur var inte men måste ha sett ganska rolig ut. Gjorde som varje man med lite självrespekt. Fortsatte att gå som om inget hade hänt.

Tänkte då på alla tonåringar som går runt i sina klassiska Converse (de av tyg) hela vintern. Inte nog med att de inte är särskilt varma, man måste halka runt ganska rejält i dem. Men det gjorde ju inte heller lika ont att ramla när man var yngre. Nu är det ett projekt att ramla och ett ännu större projekt att ta sig upp när man väl landat. Finns mycket glädje och skoj med att bli äldre men just det är inte en av dem.

Det blev lite varmare senare på dagen så det blir inte byte av dojor än. Men ganska snart. Sen blir det en period med broddar också. Vet att det är nästan pensionärsvarning på det. Eller ta bort nästan, det är bara pensionärer och allmänt ömtåliga människor som har dem. Föredrar att räkna mig till den sistnämnda kategorien. Var dock länge sedan jag använde dem. Det var när jag var ute med hunden och inte hade något annat val än att traska ut oavsett underlag. Jag är lite mer selektiv numera. Eller rättare sagt jättemycket mer selektiv vilket innebär att jag blivit mer indoorsy än vad som är bra.