Längtan efter sommaren

admin/ May 11, 2019
Flipflops

Snart är det sommar med allt vad det innebär. Förväntningarna är höga på både vädret och den kommande ledigheten. Det är sällan som årstiden verkligen klarar av att leva upp till förväntningarna men det spelar ingen roll. Att ha förväntningar är halva grejen.

En av mina förväntningar är att få bära shorts ute. Jag tillhör den kategori av människor som byter om när jag kommer hem till något bekvämare. Det brukar för mig betyda shorts. Men när det är sommar och man börjar bära shorts större delen av dagen dyker frågan upp vilken typ av sko man ska ha på sig till shortsen.

Det finns en typ av dojor som bara dyker upp på sommaren och det är flip flopsen. De passar alldeles utmärkt ihop med shorts och kräver att det ska vara fint väder för att man ska kunna ha dem på sig. Men det finns egentligen två typer av flipflops vilket kanske inte så många tänker på.

Den ena varianter är den sportiga mer vardagliga. Denna typ av flip flop är oftast tillverkat av syntetmaterial med en svart sula. Därefter finns det olika färger på själva remmen.

Den andra varianter är en den finare flip flopen som kan passa till en kväll ute på stan. Denna typ av sko brukar ha en sula som liknar mer en sandals och kan vara tillverkad av skin eller mockaliknande material. Ovansidan kan vara i svart eller brunt skinn vilket ger en mer elegant look.

De flip flops som syns på bilden tillhör min sambo och kommer från Under Armour. Inköpta i Brooklyn under vår första resa till New York som ägde rum 2011. Hållbara med andra ord!