När sneakersamlare skiljer sig

admin/ August 11, 2021
Skilsmässa sneakers

Är du en sådan som samlar på sneakers, och byggt upp en samling som är värd en del? Funderar du på vad som skulle hända med den om du skulle skilja dig eller separera? Måste du sälja samlingen och ge hälften av pengarna till din partner? Läs vidare för att ta reda på detta.

Det finns en och annan sneakersamlare i vårt avlånga land, som faktiskt kan mäta sig med de mest hardcore amerikanerna. En sådan samlare är David Davidsson, en annan är Richard Andersson, bl.a. ägare till Jordan 2 Bin23 nummer 173. Men frågan är om någon av dem kan mäta sig med Jordan Geller, som har ett eget sneakermuseum i Las Vegas.

Att lägga mycket pengar på sneakers är inte alltid så populärt hos partnern, även om det är en investering som ofta lönar sig. Kanske är det dock inte så allvarligt att det leder till skilsmässa. Med tanke på hur vanliga skilsmässor är i Sverige, och hur många sneakerssamlare det finns här, är det emellertid troligt att sneakerssamlare skiljer sig ibland. Måste de då sälja samlingen och ge den andra parten hälften?

Enskild egendom vid skilsmässa

När ett par går skilda vägar, vare sig de varit gifta eller haft samboavtal, görs en bodelning. Det som delas upp är den gemensamma egendomen, inte enskild egendom. Om du har en samling som du köpt för egna pengar, till dig själv, kommer den inte att ingå i bodelningen. Du kan läsa mer om vad som gäller för enskild egendom vid skilsmässa och bodelning på advokatlaget.se/rattsomraden/vardnad

Sveriges domstolar har också bra information om bodelning på sin sajt, bl.a. om skillnaden mellan en bodelning där parterna är överens och en bodelning där parterna inte är överens. Visst kan en skilsmässa vara uppslitande, men du behöver inte sälja dina sneakers.