Nytt kök!

admin/ December 17, 2020
Köksrenovering Stockholm

Jag börjar fundera på om det är dags för nytt kök hemma. Ett kök som fungerar bättre för den typ av matlagning jag gärna ägnar mig åt, och där det finns plats att sitta och jobba. Så nu har jag börjat leta efter inspiration på olika ställen.

Hur ska ett bra kök vara? Som man kan läsa om på https://köksrenoveringstockholm.se/ skiljer sig köken åt en del mellan olika årtionden. Det har funnits olika idéer om hur ett kök ska användas och fungera, och det har satt sin prägel på utformningen och storleken i detta rum, som av många kallas hemmets viktigaste.

Hur ska mitt kök se ut?

Många har tillbringat mer tid än vanligt i köket under 2020, och jag är en av dem. Det är till stor del vid köksbordet jag sitter och bloggar, även om det inte riktigt finns plats för det. Men köket är det enda utrymmet där det finns lite plats över. Därför har jag funderat på att göra som Emelie i Lidköping och renovera köket. Eftersom jag har tummen mitt i handen kommer jag dock inte att göra det själv, som hon gjorde, utan låta hantverkare ta hand om den.

Men först måste jag ju bestämma hur mitt nya kök ska se ut, och det är där jag sitter just nu: läser artiklar som den här, sparar ner bilder i mappar, försöker lära mig ritprogram för att kunna göra en skiss av hur jag vill ha det. Jag har inte kommit så jättelångt, men jag ska hålla er uppdaterade.

Och så en avslutande video från de brittiska öarna, med ett ganska schysst kök, som inte ser ut att ha använts så mycket. Inte till matlagning, i alla fall. En del schyssta dojor finns det också i videon. Och en del som bara ser dyra ut. Det är ju inte utan att man längtar tillbaka till Snoop och hans Chuck Taylors ibland.