Rätt dojor till hantverkare

admin/ mars 2, 2022
Takläggning i Stockholm

Den som arbetar som exempelvis hantverkare och särskilt de som arbetar på byggen och på taket, behöver riktigt bra dojor som de kan bära på arbetsplatsen. På byggen där det kan finnas spikar, skruvar och allt möjligt på underlaget där man jobbar, måste man helt enkelt bära särskilda spikdojor. Det är dojor som har plåt undertill. Plåten kan en spik eller skruv inte tränga igenom, om man skulle råka kliva på en uppstickande spik eller skruv. Skulle en takläggare kliva på en uppstickande spik eller skruv skulle den takläggaren kunna bli sjukskriven i flera veckor och som arbetsgivare har man säkert inte råd med en så lång sjukskrivning.

Vad mer behöver en husbyggare ha för skydd?

 • En som arbetar på ett husbygge behöver alltid bära hjälm. Skulle det ramla ner saker på en, måste man skydda huvudet med en hjälm.
 • Skyddsglasögon är också viktiga att bära. Skulle något komma för nära (en takbjälke eller någon utstickande spik eller skruv) så ska den som är på arbetsplatsen vara skyddad.
 • Skydd på knän. Många takläggare arbetar på sina knän. Då bör arbetsbyxorna har extra skydd på knäna. Ibland kan man ha ett skyddande knäskydd, men det är inte alltid så att takläggarna själva tänker på att skydda sina knän när de står på knäna. När man är ung, tänker man sällan på att man sliter på knäna när man står på knäna hela dagarna. Men när man bli äldre då märker man att det börjar slita på att arbeta på knäna.

Arbeta som takläggare i Stockholm

Som takläggare i Stockholm, eller någon annanstans innebär att man i princip får lägga tak, renovera eller byta tak nästan på löpande band. Den som är sin egen, som inte är anställd kan ju däremot bestämma själva när de väljer att arbeta. Just takläggning är ju ett säsongsbetonat arbete. Det är ju inte under hela året som man kan byta tak. De flesta villa- eller radhusägare vill ha nytt tak när det inte regnar eller på vintern när det snöar. Det innebär att många takläggare är överbelastade med arbete under sommaren och våren, men saknar arbete under vintern. Är man sin egen, då kan man välja att resa till varmare länder under vinterhalvåret och sedan arbeta som mest under sommarmånaderna.

12 kommentarer

 1. Those are yours alright! . We at least need to get these people stealing images to start blogging! They probably just did a image search and grabbed them. They look good though!

 2. ר ערן חדד, הינו מנתח פלסטי מקצועי,
  המתמחה בכירורגיה פלסטית ואסתטית, מיומן עם ניסיון רב בתחום וחבר באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטיתאת התמחותו עשה במרכז הרפואי ”אסף הרופא”.
  מי שגר במרכז וסובל מדלקות וכאבים
  יכול לתאם עיסוי על מנת לשלב בין ההיבט הפיזיולוגי והאירוטי, בעוד תיירים או מבקרים מערים אחרות
  יעדיפו להזמין עיסוי אירוטי כדי להמריץ
  ולשפר את זרימת הדם. י תנועות
  מתיחה בעצם נגרום להגמשת והארכת
  מערכת השרירים, העיסוי ימריץ ויאזן את מחזור הדם יאזן את מערכת העצבים ישרה שלווה נפשית
  ומאוד מומלץ לאנשים הסובלים מבעיות גב כתפיים צוואר ובירכיים.חלק
  מהעיסוי זה כולל פתיחת ערוצי אנרגיה בגוף, כלומר
  לחיצות לאורך ערוצי אנרגיה בגוף יקנה לטיפול מימד חשוב של
  איזון אנרגטי כללי חשוב בגוף ,עוד טכניקה בעיסוי זה שתורמת רבות ומסייעת
  לגופינו הינה לחיצות על כלי
  דם ראשיים כלומר לחיצה על כלי דם ראשי מביאה לעליית לחץ דם מקומי
  וזמני שבעקבות זה ישנה האטה של
  קצב פעימות הלב וישנה הרפיה מוחלטת ולאחר ששיחררנו את
  הלחץ המקומי מנקודה זו ישנה זרימה חדשה בבת אחת
  למקום דבר היעיל מאוד לבריאות הנקודתי
  של האזור מאחר והזרמנו מינרלים חמצן ודם חדש דבר הכל כך נחוץ לרקמות ותאים באזור זה.הרבה פעמים מטופלים שואלים האם הם ירגישו כאבים למשל בעיסוי תאילנדי ולכן התשובה היא שהעיסוי אכן מורכב מפעולות
  של לחיצות ומתיחות שונות שמופעלות על איבר בגוץ כמו הרגליים או הידיים ולכן בהתחלה מאחר ואנו מתייחסית
  לפעולות שבגוף אינו רגיל אליהן ואנו מביאים אותו למקומות שהוא
  אינו רגיל להגיע אז אכן תיתכן תחושת אי נעימות או חוסר נוחות לכמה
  רגעים אבל תחושת הכאב הרגעית מתחלפת בשחרור מדהים ומרגיע
  עקב זרימת דם חדש למקומות אלו ואנו בעצם מעירים את המקום ומחדשים אספקת דם מינרלים
  וחמצן הכל כך נחוץ לאיברים אלו
  שלא קיבלו מלכתחילה עוד מלפני העיסוי חשוב
  לציין שלא חייבים לסבול במקרה ואתם חשים אי נוחות או
  כאבים חזקים למדי יש לומר למעסה ויתכן שעיסוי זה אינו מתאים לכם בשלב זה .

Lägg till kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.