Reparation av hälarna

admin/ October 10, 2019
Fotvård

Vet inte om jag tidigare tagit ett kliv bort från att skriva om dojor, det har jag förmodligen. Denna gång blir det istället om ”ostarna” som ska ner i dojorna. Att jag kallar mina fötter för ostar är inte så svårt att räkna ut de bakomliggande orsakerna till det. Problemet är bara att det inte är vilka ostar som helst utan i klass med Svarta Sara.

Men det var inte det jag tänkte ta upp. Under sommarsemestern lade jag märke till en stickande smärta i ena hälen. Första tanke bar att jag trampat på något och skadat mig. Det visade sig vara något helt annat. Det visade sig att jag lider av spruckna hälar.

Under semestern var det inte så mycket att göra åt det. Jag badade mycket vilket mjukade upp fötterna en hel del och det blev hanterbart. Men när jag kom hem blev det dags att införskaffa någon produkt som kunde hjälpa till att reparera hälarna och speciellt en stor fotspricka. Man skulle kunna tro att detta skulle vara något av hög prioritet att åtgärda. Men icke. Det var istället min vänliga sambo som köpte en tub med Footmender.

Jag vet att det finns människor som tycker det är mysigt att smörja in sig och är duktiga på att ta hand om sin hud. Jag tillhör inte någon av de kategorierna av människor. Jag tycker det är viktigt att en kräm torkar snabbt och utan kladd. Tyvärr så känns Footmender ganska kladdig länge. Jag är medveten om att jag är ganska kinkig på den punkten så vad som är länge för mig kanske är vad andra förväntar sig är normalt.

Men tack och lov så fungerade Footmender ganska bra. Jag smörjde in om kvällarna, tog på strumpor för att inte kladda ner fotändan av sängen och sen sov sött. Efter några dagar var smärtan i självsprickan borta och hälarna började se bättre ut. Svårt att säga om denna produkt är bättre än någon annan men den hjälpte mig med mina bekymmer i alla fall även om jag förstod från min käresta att det kostat en saftig slant.