Tårta av dojor

admin/ November 7, 2020
Air Jordans

Jag fortsätter att pendla med kollektivtrafiken från och till jobbet. Det tar mellan 45 minuter och en timme lite beroende på när jag väljer att åka och hur trafiken flyter. Denna tid vill jag inte ska gå till spillo. Ser hur många bara sitter och glor och förstår inte riktigt hur de göra. Andra har i alla fall vett att ha hörlurar i och lyssna på musik. Sen finns det så klart de kreativa som sitter och stickar, knypplar och allt vad det heter. Sen finns det ju alltid en bunt av extrema typer som pratar med varandra. Vem orkar det på bussen när solen inte ens kommit upp än? Inte jag i alla fall.

Tårta

Men till det jag kom att tänka på som hör hemma här. Det är ju ändå dojor som är den gemensamma nämnaren. Jag surfade runt lite på Spotify och det blev en hel del med Organismen. Han som en gång i tiden var Organism 12 och en del av Mobbade barn med Automatvapen. Ja, jag är tillräckligt gammal för att ha lyssnat på dem. Men till saken. Han har en låt med det klassiska temat att du ville inte ha mig när jag fattig men se på mig nu. Ni förstår nog. Men ett sätt att visa rikedom var att ”klä granen i Jordans”. Tänk bara vilken lycka om man kunde använda dojor på det sättet.

Men det är inte jul än men det är några andra högtider innan dess som man fira på ett unikt sätt. Ett sätt att göra en sneakerfreak lycklig är om man tar just en Jordan och använder det som bild på tårta. Sen skadar det inte om det är en bild på en nyare modell av dojan som man se också får som present. Full poäng som skulle lämna ett leende på mina läppar i alla fall. Men det går att höja nivån i alla fall ytterligare ett steg. För vad ska man annars kalla att göra sko av sockerpasta för? Det kommer kanske inte vara lika estetiskt tilltalande då risken blir att dojan blir mer som ett dåligt ritat skodon men alla skulle känna igen om man efterapade en Jordan. Alla och alla, men i alla fall alla som kan något om dojor!

Nu kom jag på vilken låt det var. Det är Peshi feat. Organismen och Öris med Avisst. Det är inget nytt utan har något år på nacken. Passande att en rad från herr Ågren i låten även är ”vill du smaka på tårtan”. Så en tårta av en Jordan är den ultimata födelsedagsmixen!